Back To Top
Sybo Square | WordPress 4.7
WordPress 4.7 “Vaughan” is genoemd naar jazz-zangeres Sarah “Sassy” Vaughan en zal meteen de laatste grote Wordpress update zijn voor dit jaar.
Wordpress, Wordpress 4.7, Wordpress update
21825
post-template-default,single,single-post,postid-21825,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

WordPress 4.7 al geïnstalleerd?

WordPress 4.7 al geïnstalleerd?

WordPress 4.7 is beschikbaar.

Voor sommigen bracht de Sint wat lekkers, voor anderen bracht hij een geweldige WordPress update.
WordPress 4.7 “Vaughan” is genoemd naar jazz-zangeres Sarah “Sassy” Vaughan en zal meteen de laatste grote WordPress update zijn voor dit jaar.

 

Wat is nieuw?

 • Twenty Seventeen als nieuw standaard WordPress thema
  WordPress 4.7 komt met een nieuw standaard thema dat voor het eerst meer geschikt is voor business lay-outs en minder voor bloggen. Het thema heeft een strak design en is overal voorzien van grote afbeeldingen. Daarnaast komt dit thema ook met voorbeeldcontent. Twenty Seventeen zal ook video headers ondersteunen. Niet onbelangrijk, aangezien dit wordt genoemd als 1 van dé websitetrends voor 2017. Je kunt een video uploaden in mp4-formaat of je kunt de URL toevoegen van een YouTube of Vimeo video.
 •  Aangepaste CSS in de customizer
  WordPress 4.7 geeft je de mogelijkheid om in de customizer aangepaste CSS codes toe te voegen. Dit geeft als voordeel dat je heel snel het effect van de aangepaste code kunt zien. Bovendien maakt dit het gebruik van een Child Theme in sommige gevallen overbodig.
 • Snelkoppelingen om te bewerken
  In de Customizer zie je nu iconen bij de delen van je website die je kunt aanpassen terwijl je het live ziet veranderen. Navigeren door de verschillende tabbladen is dus niet meer nodig. Deze functionaliteit dient wel ondersteund te worden door het gebruikte thema.
 • Wat nog meer…
  – Er worden miniatuurvoorbeelden gegenereerd bij het uploaden van een pdf.
  – Het Dashboard in de taal van de gebruiker.
  – Via de customizer maak je nieuwe pagina’s aan die je direct aan het menu toevoegt.

 

Bekijk de video

 

Waarom updates doorvoeren?

Door het up-to-date houden van uw website verlaagt u de kans op beveiligingsproblemen aanzienlijk. Naast het updaten van WordPress zelf, is het aangewezen dat ook alle thema en plugin updates gebeuren. Bij het lanceren van een nieuwe versie worden de risico’s in de vorige versie blootgelegd, waardoor de oudere versie meer kwetsbaar wordt. Een update betekent altijd een verbeterde versie, vaak niet enkel op gebied van veiligheid maar ook op gebied van functionaliteiten.

 

Hoe updates doen?

De eerste en ook de voornaamste stap in het proces is het maken van een back-up. Zo kan je gemakkelijk terugkeren naar de vorige versie mochten er toch problemen optreden tijdens het updaten. Belangrijk hierbij is dat zowel de databank als de bestanden worden meegenomen in de back-up.

Hoewel kleinere updates vaak automatisch doorgevoerd worden door WordPress, zal een grote update handmatig uitgevoerd moeten worden. Dit kan snel en gemakkelijk via het WP Dashboard. Wie echter aanpassingen heeft doorgevoerd aan de back-end zijde en niet met een Child Theme werkt, dient de update via bestandsuitwisseling te doen. Zo kan je voorkomen dat belangrijke aanpassingen op jouw website verloren gaan. Verder is het ook aangewezen dat je eerst alle thema en plugin updates doorvoert. We hebben gemerkt dat bepaalde thema’s & plugins conflicten kunnen geven met WP 4.7. Ondertussen hebben de meeste ontwikkelaars hier reeds een oplossing op gevonden en een update uitgebracht die wel perfect werkt met de nieuwe WP versie.
Hulp nodig bij het uitvoeren van deze update? Contacteer ons