Back To Top
Sybo Square | WordPress 4.5 is beschikbaar
Op 12 april kwam de eerste grote Wordpress update van 2016 uit: versie 4.5 of ook wel ‘Coleman’ genaamd. Heeft u nog geen updates geïnstalleerd? Lees dan zeker dit artikel.
wordpress, veiligheid website, website
21743
post-template-default,single,single-post,postid-21743,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

WordPress 4.5 is beschikbaar

WordPress 4.5 is beschikbaar

De nieuwe versie van WordPress al geïnstalleerd?Wordpress 4.5

Op 12 april kwam de eerste grote WordPress update van 2016 uit: versie 4.5 of ook wel ‘Coleman’ genaamd. Ondertussen volgden er reeds 2 kleinere updates: 4.5.1 die bugfixes bevat en 4.5.2 die nog enkele belangrijke beveiligingsproblemen oplost. Heeft u nog geen updates geïnstalleerd? Lees dan zeker verder.

 

Waarom updates doorvoeren?

Door het up-to-date houden van uw website verlaagt u de kans op beveiligingsproblemen aanzienlijk. Naast het updaten van WordPress zelf, is het aangewezen dat ook alle thema en plugin updates gebeuren. Bij het lanceren van een nieuwe versie worden de risico’s in de vorige versie blootgelegd, waardoor de oudere versie meer kwetsbaar wordt. Een update betekent altijd een verbeterde versie, vaak niet enkel op gebied van veiligheid maar ook op gebied van functionaliteiten.

 

Wat is nieuw?

 • Inloggen met e-mailadres
  Gebruikers kunnen nu kiezen of ze willen inloggen met hun gebruikersnaam of hun e-mailadres. Dit was voor WP 4.5 enkel mogelijk met behulp van een plugin. Handig, want een e-mailadres vergeet men niet zo gemakkelijk.
 • Herschalen van afbeeldingen
  Afbeeldingen werden reeds responsive gemaakt in WP 4.4 voor gebruikers van mobiele toestellen. In WP 4.5 laden gegenereerde afbeeldingen tot 50% sneller zonder zichtbaar kwaliteitsverlies.
 • Live responsive preview
  Onze favoriet! Met deze feature zie je via de customizer meteen hoe je website er zal uitzien op een desktop, tablet of smartphone.
 • Website logo support
  Een logo toevoegen aan je site kan nu via de customizer. Dit dient wel ondersteund te worden door het gebruikte thema.
 • Nieuwe snelkoppelingen in de Visual Editor
  Met de nieuwe snelkoppelingen wordt het refereren naar andere content nog veel gemakkelijker.

En nog veel meer. Lees alles over WordPress 4.5 op https://codex.wordpress.org/Version_4.5

 

Hoe updates doen?

De eerste en ook de voornaamste stap in het proces is het maken van een back-up. Zo kan je gemakkelijk terugkeren naar de vorige versie mochten er toch problemen optreden tijdens het updaten. Belangrijk hierbij is dat zowel de databank als de bestanden worden meegenomen in de back-up.

Hoewel kleinere updates vaak automatisch doorgevoerd worden door WordPress, zal een grote update handmatig uitgevoerd moeten worden. Dit kan snel en gemakkelijk via het WP Dashboard. Wie echter aanpassingen heeft doorgevoerd aan de back-end zijde en niet met een Child Theme werkt, dient de update via bestandsuitwisseling te doen. Zo kan je voorkomen dat belangrijke aanpassingen op jouw website verloren gaan. Verder is het ook aangewezen dat je eerst alle thema en plugin updates doorvoert. We hebben gemerkt dat bepaalde thema’s & plugins conflicten gaven met WP 4.5. Ondertussen hebben de meeste ontwikkelaars hier reeds een oplossing op gevonden en een update uitgebracht die wel perfect werkt met de nieuwe WP versie.
Hulp nodig bij het uitvoeren van deze update? Contacteer ons